Tevékenységeink

A REALIVA Bt. számítástechnikai főtevékenységén belül elsősorban számítógépek összeszerelésével, a számítástechnikai eszközök forgalmazásával, üzembe helyezésével, karbantartásával illetve javításával foglalkozik.

Ezen túl társaságok számítástechnikai rendszerének üzemeltetéséhez, nyújtunk segítséget. Ez a tevékenység az ún. rendszergazdai feladatok ellátásán túl, az üzemeltetéshez szükséges kellékanyagok, segédanyagok beszerzésére is vonatkozhat.

  • Számítógépek összeszerelése: ide az (előzetes felmérés alapján kialakult) igényeknek legjobban megfelelő teljesítményű asztali számítógép-konfigurációhoz szükséges alkatrészek beszerzésével, a számítógép összeszerelésével és üzemeléshez szükséges operációs rendszer feltelepítésével, majd az összeszerelt számítógép üzembe helyezésével kapcsolatos tevékenységek tartoznak.

    Összeállítunk nagyobb hálózati rendszerek központi egységeinek számító az asztali gépek teljesítményét meghaladó, nagyobb teljesítményű szervereket is.

  • Egyéb számítástechnikai eszközök értékesítése: a partnereinknek – előzetesen egyeztetett paraméterekkel rendelkező – kézi számítógépek (notebook-ok, netbook-ok, Navigációs eszközök, stb.), és kiegészítő számítástechnikai perifériák értékesítése.

  • Az általunk forgalmazott számítástechnikai eszközök garanciális időn belüli meghibásodása esetén a garanciális szervizbe történő eljuttatásban segítséget nyújtunk, illetve, a javítás időtartamára, egyes eszközök esetén csereeszközt biztosítunk.

  • A számítógépek meghibásodásának minimalizálása miatt szükséges ezen eszközök időszakos karbantartása, tisztítása. Ezt a tevékenységet, vagy a telephelyünkön, vagy a helyszínen végezzük el. Szükség esetén a számítástechnikai eszközt mi szállítjuk be.

  • Elavult vagy elromlott eszközök felújítására, illetve javítására (ha az még gazdaságos) ajánlatot adunk, melynek elfogadása esetén a felújítást az ajánlatban foglaltak szerint elvégezzük. (Az ajánlat ingyenes).